maandag 3 juli 2017

Tips voor koffers inpakken plus een handige vakantie checklist

koffers inpakken en vakantie checklist



Handige tips om je koffers in te pakken


Hoe kun je het beste je koffers inpakken? Wat zijn de beste manieren om je koffers in te pakken? Iedereen heeft zijn eigen manier van koffers inpakken, maar we willen je hier toch 10 handige tips geven om het inpakken je wat makkelijker te maken.


1. Gebruik een handige vakantie checklist
Begin een paar dagen vantevoren met inpakken als dat mogelijk is en niet maar een paar uur voordat je vertrekt. Met behulp van een handig inpaklijstje (link naar pdf) kun je je spullen bij elkaar zoeken en bijvoorbeeld op bed of ergens op de grond leggen. Doe je dit op tijd, dan kun je een paar keer erover heen kijken of je niks vergeten bent. En wanneer je alles denkt te hebben kun je je koffer inpakken.

2. Hoe kun je het beste je koffers inpakken als je met zijn tweeen op vakantie gaat?
Een stel gaat altijd met twee koffers op vakantie. Gewoonlijk zitten in de ene koffer de spullen van de man en in de andere koffer de spullen van de vrouw. Een handige tip is om de spullen van beide te verdelen over de twee koffers. Wanneer er na aankomst op de vakantiebestemming een koffer kwijt is, hebben man en vrouw toch allebei spullen in een koffer zitten.

3. Hoe kun je het beste je kleren inpakken?
In plaats van je kleren op te vouwen, kun je ze het beste oprollen om ruimte te besparen. Ervaren reizigers zullen deze tip beamen. Klein nadeel is dat je kleding dan niet helemaal zonder kreuken uit de koffer komt. Vouw je toch je kleding, dan kun je het beste zware kleding onderop leggen en lichtere kleding bovenop om kreuken te voorkomen.





4. Hoe kun je het beste shampoo en douchegel op vakantie meenemen?
Koop kleine lege kunststof reisflacons die je kunt vullen met je eigen douchegel of shampoo of koop kant-en-klare mini douchegels of mini shampoo van 50 ml bij winkels als Kruidvat, Etos of Bol.com. Vloeistoffen kun je het beste in een afsluitbaar plastic tas of zak doen ivm mogelijk lekken. Het is namelijk erg vervelend dat je op je vakantiebestemming erachter komt dat je shampoofles kapot is gegaan en al je kleren onder de shampoo zit.

5. Hoe kun je het beste je schoenen inpakken?
Leg je schoenen onderop of aan de zijkant van je koffer met de zool naar de rand toe. Vul je schoenen met sokken of andere spulletjes. Dit scheelt namelijk weer veel ruimte. Denk vantevoren goed na over welke schoenen je mee wilt nemen. Schoenen nemen ruimte in beslag en zorgen voor behoorlijk wat extra gewicht in je koffer.

6. Hoe neem ik mijn medicijnen mee op vakantie?
Gebruik je medicijnen, zorg er dan voor dat je genoeg voorraad hebt om mee te nemen. Laat de medicijnen ook altijd in originele verpakking zitten met de bijsluiter erbij. Dit voorkomt eventuele problemen of moeilijke vragen op de luchthaven bij de douane. Regel met je huisarts en apotheek op tijd je medicijnen en niet op het laatste moment. Wanneer de medicijnen niet op voorraad zijn, heb je een probleem. Neem je medicijnen altijd in je handbagage mee.

7. Moet ik bad- en handdoeken meenemen op vakantie?
Check vantevoren of je bij je hotel gebruik kunt maken van bad- en handdoeken. Meestal zijn deze wel inbegrepen bij een redelijk luxe hotel. Wanneer dit het geval is, kun je je eigen handdoeken dus lekker thuis laten. Dit scheelt een hele hoop ruimte!


Spulletjes voor vakantie kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je spullen de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com


8. Hoeveel boeken neem ik mee op vakantie?
Neem niet teveel boeken mee. Deze zorgen namelijk voor veel extra gewicht in je bagage. Koop anders een paperbackversie of gebruik een e-reader of tablet.

9. Neem ik waardevolle spullen mee op vakantie?
Laat waardevolle spullen of spullen waar je aan gehecht bent liever thuis. Zo heb je minder zorgen en voorkom je een hoop gedoe als je het wel kwijt zou raken.

Wanneer je trouwens veel gebruik maakt van je smartphone, raad ik je aan om een powerbank te kopen. Dit is een extra batterij waarmee je je telefoon overal kunt opladen, zonder dat je daar een stopcontact voor nodig hebt. Weet je niet zo goed waar je op moet letten wanneer je een powerbank wilt aanschaffen, lees dan eens deze tips bij aankoop van een powerbank.

10. Hoeveel kilo mag ik aan bagage meenemen op vakantie?
Plaats de koffer thuis nog even op de weegschaal, voordat je op vakantie gaat. Wanneer je op de luchthaven bij het inchecken erachter komt dat de koffer te zwaar is, zullen vliegmaatschappijen hoge bedragen rekenen voor elke kilo die je teveel bij hebt. Zonde van het geld! Wil je weten hoeveel kilo je bagage maximaal mag wegen? Dit staat altijd op de binnenkant van je vliegticket vermeld. Je kunt ook op de website van de vliegmaatschappij kijken wat je bagage maximaal mag wegen. Meestal is dit 20 of 23 kilogram.






Een handige vakantie checklist


Je kent het wel. Het inpakken van je koffers, voordat je op vakantie gaat, brengt een hoop stress met zich mee. Wat moet je nu wel en wat hoef je niet mee te nemen op vakantie? Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer wat je nu wel of niet ingepakt hebt. Hoe handig is het dan om een inpaklijst voor vakantie of een vakantie checklist te hebben?

Of je nu een vakantie checklist voor je zomervakantie nodig hebt, een handige afvinklijst voor een weekendje weg, een reis checklist voor kamperen of een inpaklijst voor een fietsvakantie.. je kunt zelf bepalen welk deel je van deze handige vakantie checklist gebruikt. Deze inpaklijst voor vakantie bestaat uit de onderdelen Geld & papieren, Kleding, Persoonlijke verzorging, Kinderen & baby's en Zaken die je voor vertrek moet regelen.
Wat moet je sowieso meenemen op vakantie?



Vakantie spulletjes kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je spullen de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com


Veel spulletjes voor vakantie zijn belangrijk, maar kun je vaak ook eventueel op je vakantiebestemming kopen, maar sommige spullen moet je zeker niet vergeten. Om problemen of extra hoge kosten te vermijden kun je het beste ervoor zorgen dat je de volgende spullen bij je hebt: paspoort, reispapieren, tickets, visum, bankpas, geld, reisverzekering papieren, kopiën van belangrijke documenten, medicijnen, opladers (telefoon, tablet, e-reader, mp3-speler), alarmnummers, zorgpas, telefoonnummer om pas te blokkeren. Zorg ervoor dat je deze spullen sowieso in je handbagage hebt.


Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten